Aanbevelingen van klanten

Review van een enthousisaste Cliënt:

November 2016: Klacht(en) Hartproblemen, fibromyalgie, Astma, hoge bloeddruk, trauma

Verslag van Elisabeth R. in behandeling bij Peter Slagter;

Mijn besef dat er iets moest gaan gebeuren betreffende mijn gezondheid was al geruime tijd aanwezig, cq jaren. Ik ging steeds meer sukkelen en mijn gedachten waren niet meer rein maar vol ruis en gedachten over het verleden die mij belemmerden het heden te zien.

Daardoor raakte ik in conflict met mijzelf, mislukten zaken en kon ik door niet meer helder te denken mijzelf zien wegzakken in een negatieve spiraal, zowel gebeurtenissen als mensen om mij heen waren een opstapeling van negativiteit.

Mijn gezondheid ging sterk achteruit en kwam zelf terecht op de IC Cardiologie. Toen was het klaar, jammer dat het zo ver en 51 jaar later pas heeft indruk op mij gemaakt heeft om er iets aan te gaan doen.

Ik kwam bij Peter Slagter terecht die aanbood om met zijn behandelingen, en aangevuld met voedingssupplementen, Mir methode, mij weer op twee benen zou doen landen ipv wankelen.

De eerste behandeling weet ik nog goed (overigens de andere tot nu toe ook), een fijn en warm onthaal in zijn huis met een kop thee, een goed gesprek en een intake gaf mij genoeg vertrouwen de rest van het proces in te zetten.

De behandeling van mijn algeheel gestel vond boven plaats. Daar ga ik mij volledig over aan de behandeling en zwalkte als een dronken man van links naar rechts, maar dat gaf wel een fijn gevoel, warmte kwam tot mij en ik voelde de energiebanen stromen, ook in mijn hoofd waar zich meestal de grootste problematiek afspeelt (nek).

Na de behandeling afgesproken voor een tweede keer en hup naar huis. Ik kon helder denken, alsof er een rugzak met negativiteit van mij was losgeweekt, ik voelde me niet meer zo zwaar en kon leek het wel heel de wereld aan. Heerlijk geslapen en wat ik nooit had kunnen denken ik begin aan mijn atelier dat al maanden aan de beurt was om opgeknapt te worden.

De schilderkwast ging er overheen en twee dagen later was het (bijna) klaar.

Veel energie kwam tot mij en ook doordat ik helder kon denken was de stroom creativiteit weer aanwezig, daar hunkerde ik ook weer naar om nieuwe dingen te creëeren, voila!

De tweede behandeling was iets complexer. Trauma was het onderwerp van behandeling en dat heb ik geweten. Tijdens de behandeling hadden wij fijne gesprekken maar merkte ook dat er iets veranderde, ik kreeg het wat benauwd en voelde de problematiek van al die jaren op mijn luchtwegen zitten, waar dus ook het probleem zit, twee keer per jaar een longonsteking is niet niks.

Naar huis gegaan en het voelde anders, wel lichter maar benauwder, de ellende van het verleden lag ineens op mijn longen! Kreeg het boek van Byron Katie mee maar dat was too much. Ik heb het inmiddels teruggegeven want er is een tijd voor alles en dat is nog niet mijn tijd het te lezen, doch de dingen die er in staan heb ik opgepikt en probeer die toe te passen.

De week werd slechter en slechter en zag het even niet meer zitten, wat een doffe ellende, de eerste keer vol energie vertrokken en nu werd ik alleen maar depressiever. Maar ik voelde ook vrede, vrede met mijn situatie en acceptatie dat dit het dus is en niet anders. Ik voelde me bevrijd, het was zoals het was en kon dit nu accepteren, de rugzak is grotendeels weg en ik pieker er niet meer over, de trauma behandeling heeft mij goed gedaan!

De week erna (3e behandeling) waren mijn longen aan de beurt, ook dat heb ik geweten. Een ontsteking die er al maanden zat uitte zich nu tot een zware longonsteking en nog momenteel gevloerd in bed, maar het betert al en ik weet dat het er gewoon uit moest om beter te worden.

Alles komt er letterlijk en figuurlijk uit. Genezing is in volle gang en doordat ik ondernemer ben en eigenlijk niet gesloten kan zijn heb ik die keuze nu toch gemaakt om er sterker uit te komen, en even een paar dagen voor mijzelf om tot rust te komen en de dingen te doen waar ik beter van wordt.

De behandeling is in mijn ogen een groot succes en ondanks dat ik nu ziek ben staat de energie te trappelen van ongeduld om van alles weer op te pakken.

Ook mijn partner die geen energie meer had is na drie behandelingen energieker dan ooit en zegt zich er ook zeer goed bij te voelen, dat is heel fijn om te horen dat Peter dit heeft kunnen realiseren!

De 4e behandeling komt er a.s. maandag aan en ik verheug mij erop! De longonsteking zal dan ver weg zijn (hoop ik) en nieuwe energiestromen gaan weer door mijn lichaam en ik hoop dit keer nog energieker en bewuster uit de sessie te komen.

Ook de gesprekken met Peter zijn intens en gaan helpen in mijn ogen niet alleen mij maar de gesprekspartner om tot inzichten te komen.

De Mir methode doe ik elke ochtend en avond en die heeft mij ook tot inzichten gebracht, geeft ook genezing op een zere groot gebied.

Ik heb terug mijn schilderkunst opgepakt en er zitten al een hoop werken in mijn hoofd, cq al enige op doek.

Mijn doel is om volledig in zen met mijzelf te komen en een goed mens te zijn, behulpzaam voor mijzelf en mijn naasten. Alles daarbuiten gematigd behulpzaam want daar heb ik teveel voor mijzelf aan te kort gedaan door mijzelf te vergeten.

Mijn doel is tevens om na 4 behandelingen eens per maand terug te komen, om in balans te blijven en op tijd te signaleren dat het goed of fout is met mijn lichaam.

De vitamine D3 en de Magnesium doen hun werk ook, ben zelfs al wat afgevallen door bewustwording van eten en snoepen, en waarschijnlijk is dat ook helemaal niet erg!

Kortom mijn behandelingen bij Peter hebben heel wat los gemaakt en dat was hard nodig. Ik ben hem zeer dankbaar voor dit alles en ik zie uit naar een volgende behandeling!

Elisabeth R.

 

feniks-healing coaching loge

November 2016: Klacht Burnout, somber, weinig energie

Ik deel graag van mijn fijne ervaringen met energetisch therapeut Peter Slagter. Peter is Regenesis therapeut en is ook coach. Via zijn handen geeft hij energie door op allerlei plekken in het lichaam.
In december 2015 ging ik letterlijk en figuurlijk onderuit. Burnout.. ik kon niet meer werken, had last van concentratieproblemen, was af en toe behoorlijk depressief, had geen energie meer en moest regelmatig spontaan huilen. Er is de afgelopen jaren veel gebeurd in mijn leven op alle gebied: op mijn werk, de relatie met mijn partner ging over, overlijden van beide ouders en de opvoeding van mijn puberende kids. Ik blokkeerde en kon soms niet veel anders dan op de bank hangen. Ik had steeds het zware gevoel dat ik er helemaal alleen voor stond en zag het niet meer zitten.
Via kennissen kwam ik bij Peter terecht. Ik ben in totaal 7 keer bij hem geweest, en we hebben veel gesproken en zijn behandelingen kun je best uitgebreid noemen.
Na een uitgebreide intake bleek dat ik in de loop der Jaren veel kwaadheid en frustratie had opgeslagen in mijn lichaam. Peter vertelde dat al die vervelende ervaringen die ik tijdens mijn leven heb gehad ergens in je lijf en in al je cellen in je lichaam worden opgeslagen waardoor je op een gegeven moment last kunt krijgen van allerlei kwaaltjes en ongemakken. We hebben veel gesproken over hoe je vanuit je gevoel anders naar gebeurtenissen in het leven kan kijken. Ik kreeg ook een soort van huiswerk mee. Peter wees mij op de MIR methode, een gratis hulpmiddel waarbij je met een paar minuten per dag je onderbewustzijn en je lichaam kunt resetten. Hij heeft mij daarnaast uitgebreid behandeld. Dat begon steeds bij bovenin de nek en daarna over de rug. Als dat gebeurd was ging hij verder met een soort traumabehandeling zodat de opgeslagen frustraties en verdriet konden worden geneutraliseerd via nieuwe energie. Zoiets in ieder geval, het is niet makkelijk om zo even uit te leggen.
Na de 3e behandeling voelde ik ook echt dat er nieuwe energie door mijn lijf stroomde en ik was steeds na een behandeling een stuk energieker en veel rustiger. Om het energieniveau en mijn immuunsysteem te ondersteunen heb ik bovendien hele goede vitamine D3 druppels en een paar magnesiumprodukten meegenomen. Magnesium helpt echt om je beter te kunnen ontspannen. Ik sliep echt veel beter en rustiger. Ik kon na een paar weken en een aantal behandelingen het verschil heel goed merken. Ik voelde me beter, kreeg meer energie en langzamerhand werd het minder zwaar in mijn hoofd. Door alles stress waren mijn haar huid en nagels door alle stress bepaald niet in goede conditie. Ik heb MSM kristalpoeder meegenomen, een soort zwavel en dat verschil merkte ik al na een week of drie. Echt heel erg blij mee.
Ik durf te zeggen dat ik na de 7 behandelingen van Peter veel beter in balans ben, ik voel me energieker en ik kan tegenslagen beter aan. Ik kan meer genieten en ben anders naar de wereld om me heen gaan kijken. Een beetje relaxter. Met wat meer geduld, en minder snel geïrriteerd.
Ik kan Peter als therapeut en zijn behandelingen echt aanbevelen. Ik voel me een stuk beter.

Sandra (niet mijn echte naam)

feniks-healing coaching loge

Juni 2016: Klacht Burnout, chronisch vermoeidheid, huilbuien, lichte depressiviteit, laag energieniveau, matige conditie huid, haar nagels.

Ik deel graag van mijn mooie ervaringen met energetisch therapeut Peter Slagter. Peter is Regenesis Practitioner en hij is ook coach. Hij werkt met handtechnieken en het doorgeven van energie waardoor mijn immuunsysteen en mijn zelfherstellend vermogen zowel geestelijk als lichamelijk een enorme boost hebben gekregen.

In december 2015 ging ik letterlijk en figuurlijk onderuit. Burnout.. ik kon niet meer volledig werken, had last van concentratieproblemen, was af en toe depressief, ik had geen energie meer en moest regelmatig spontaan huilen. ‘s-avonds lag ik uitgeteld op de bank. Er is de afgelopen Jaren veel gebeurd in mijn leven op alle gebied: werk, relationeel, overlijden van 1 van mijn ouders, alleenstaande ouder met puberende kinderen. Het was me teveel en ik kon het eigenlijk niet meer aan. Via kennissen kwam ik bij Peter terecht. Ik ben in totaal 5 keer bij hem geweest, en we hebben veel gesproken en zijn behandelingen kun je best uitgebreid noemen.

Na een uitgebreide intake bleek dat in de loop der Jaren veel kwaadheid en frustratie had opgeslagen in mijn hart, hoofd en lichaam. Peter noemde mijn boosheid en teleurstellingen destructieve cellulaire herinneringen opgebouwd tijdens een turbulent leven. We hebben veel gesproken over hoe je van binnenuit, dus vanuit je hart en je gevoel anders naar gebeurtenissen in het leven kan kijken. Hij heeft mij daarnaast uitgebreid energetisch behandeld. Dat begon steeds bij de nek-atlas/draaier en daarna over de rug. Als dat gebeurd was ging hij verder met een soort traumabehandeling zodat de opgeslagen frustraties en verdriet energetisch konden worden geheeld via nieuwe energie.

Na de 2e behandeling voelde ik ook echt dat er nieuwe energie door mijn lijf stroomde en ik was na een behandeling een stuk energieker en veel beter In balans. Om het energieniveau te ondersteunen heb ik bovendien vitamin D3 druppels en magnesium meegenomen. Ik kon na een paar weken het verschil heel goed merken. Daarnaast waren mij haar huid en nagels door alle stress bepaald niet in goede conditie. Ik heb MSM kristalpoeder meegenomen en dat verschil merkte ik al heel snel. Helemaal natuurlijk en heel goed betaalbaar.

Ik durf te zeggen dat ik na de 5 behandelingen van Peter veel beter in balans ben, ik voel me energieker en ik kan tegenslagen,die er altijd zullen zijn veel beter aan. Ik kan meer genieten en ben anders naar mensen, omstandigheden, situaties en gebeurtenissen gaan kijken. Met meer liefde en geduld, minder prikkelbaar, meer vanuit mezelf.

feniks-healing coaching loge

Burnout maart 2016:

Door een mede cursist van de yoga  groep ben ik in contact gekomen met Peter Slagter. Nou ben ik vrij nuchter maar hij vertelde zo enthousiast over de behandeling dat ik nieuwsgierig werd. Een afspraak was snel gemaakt. Alvast een beetje op google gekeken maar wist niet echt wat ik kon verwachten. Was van plan het maar over me heen te laten komen.De eerste keer was een intake/kennismakings gesprek. Peter kwam erg sympathiek en oprecht over en ik had direct een klik met hem.

Eerst was er uitgebreid een analyse waar ik voor kwam en wat ik wilde bereiken. Peter sprak ook erg open over zijn eigen burn out en dat gaf mij een vertrouwd gevoel dat ik hier open over kon zijn. Hij herkende veel van wat ik vertelde. Kreeg begrip en erkenning. Dit was erg belangrijk voor mij, daar ik nog in een proces van acceptatie zat. Alles wat hij zei en adviseerde voelde zo logisch en aanneembaar. Ook had hij zich zeer goed voorbereid op de behandeling. Kan niet direct vertellen wat de eerste behandeling voor effect had maar voelde een stuk aanvaarding en meer rust in mijn hoofd. Op die momenten moest ik vreemd genoeg sterk aan Peter denken.

De tweede keer vertelde ik hem over een voor mij zeer traumatische ervaring waar ik eigenlijk al drie jaar mee liep. Het was zelfs zo erg dat ik hierdoor totaal mezelf was kwijtgeraakt en alleen kon wantrouwen. Dat ik vrijwel hele dagen een rol aan het spelen was zonder enig gevoel. Na de behandeling was ik die nacht en de volgende morgen heel erg duizelig en draaierig. Alsof mijn lijf weer in balans aan het komen was. Ook speelde er allerlei oude klachten op die weer snel verdwenen. De dagen daarop merkte ik tot mijn grote verbazing dat mijn pijn en verdriet die ik aan de traumatische ervaring had, weg waren. Dacht er nog wel aan maar had er geen akelig gevoel meer bij en kon het gelijk weer loslaten. Ook merkte ik dat ik naar mijn kinderen toe weer echter kon zijn. Mezelf stukje bij beetje weer terug vond. De behandelingen/gesprekken zijn zeer helend voor mij en geven mij veel ondersteuning. Peter neemt alle tijd voor je, is zeer empatisch en lekker nuchter.

Ook heb ik bewondering dat hij alles wat ik vertel onthoud. dit getuigd van oprechte belangstelling. Hij werkt vanuit het hart zonder verborgen agenda. Heeft een mooie levensovertuiging. Ondertussen loop ik ook bij een psycholoog maar wordt gestrest  van haar testen en diagnoses. Vertel haar eigenlijk niets en voel me niet senang bij haar.Hierdoor zijn de bezoeken aan Peter nog waardevoller voor mij. Dat hij tevens counselor/coach is versterkt en ondersteund zijn behandelingen. Ging er sceptisch in maar voel me sterker worden en voel weer in mijn kracht komen te staan.

Hoe mooi is dat….

Feniks

Gescheurd trommelvlies, carpaal tunnelsyndroom en emotionele balans, april 2016

Eind vorig jaar drukte ik op de knop “like” toen ik een bericht las op de Facebook pagina van Peter S. waarin hij vertelde dat hij een nieuwe opleiding begonnen was voor Energetisch Therapeut.
Zijn enthousiasme en blijdschap waren bijna voelbaar en heel aanstekelijk en ik word weer blij van de blijdschap van anderen, zo werkt dat.
En zo kwamen we in gesprek achter de schermen van Facebook, dat hij al een flink aantal trainingsweken en praktijkdagen achter de rug had en dat hij, om practitioner te worden aardig wat praktijkuren moest gaan maken.

“En daarom ” zo zei hij “Ben ik nog op zoek naar cliënten die graag behandeld willen worden… als het je iets lijkt of mensen in je omgeving hebt die hiervoor openstaan met bijvoorbeeld pijnklachten die in het reguliere circuit maar moeilijk zijn te verhelpen… weet me te vinden… “
En ik heb zonder nadenken direct JA gezegd voor mijzelf en ik heb tevens besloten om niet meer op de link te kijken wat de opleiding verder precies inhield omdat ik de behandelingen helemaal blanco in wilde gaan en zo onbevooroordeeld kon blijven.
De klachten die ik met Peter heb besproken en die hij zou gaan behandelen waren een gescheurd trommelvlies en een carpaal tunnelsyndroom in de rechter pols.

Wat ik heel prettig vond is dat Peter niet meteen begint met behandelen maar in een ongedwongen gesprek heel goed luistert, ook tussen de regels door en oprechte aandacht geeft. Openhartig, duidelijk en eerlijk uitleg geeft van wat ik zou kunnen verwachten.
Heel bijzonder is dat Peter bijna alles onthoudt van wat ik vertel, zelfs dingen die ik vergeten was. Dit duidt op een grote betrokkenheid en dat is heel fijn.
Zo gaat hij ook dieper in op de pijnklacht en de relatie die deze klachten kunnen hebben tot de psyche en het onbewuste, aanwezig in de cliënt zelf.
De behandelingen ben ik daardoor in gegaan met een enorme rust en vertrouwen in mijn behandelaar.
Bij elke healing ervaar ik dezelfde bijzondere sensatie. En er zullen ongetwijfeld mensen zijn die het moeilijk vinden dit te geloven, maar ik zie duidelijk het stromen van energie achter mijn gesloten oogleden. Elke keer is dit weer een bijzonder cadeautje.
Peters’ betrokkenheid blijkt ook uit de nazorg die hij geeft. Een welgemeende interesse in mijn proces en voortgang na de behandelingen.

Mijn trommelvlies, wat volgens mijn dokter voor een kwart gescheurd is en wat maanden zou kosten om te genezen, blijkt in een hogere versnelling te zijn geraakt na 3 behandelingen. Mijn carpaal tunnelsyndroomklachten zijn niet verergert, wat ik als vette winst zie.
Over mijn andere vage klachten heb ik niet gesproken met Peter. Ik vond ze te vaag en te onbeduidend doordat ik ze al zo lang heb en ermee heb leren leven.
Maar vanaf de eerste behandeling merkte ik dat mijn onderbroken slaappatroon was verandert en sommige nachten zelfs helemaal verdween.
Net als de innerlijke onrust en het gevoel van onbalans die de laatste jaren onlosmakelijk met mij verbonden zijn, lijken van me afgeweekt te zijn.
Het gevoel eindelijk thuis te zijn gekomen na een lange reis….
En ik denk dat ik daar nog het meest dankbaar voor ben, voor dat laatste onverwachte cadeau en de mooie prachtige inzichten die ik heb gekregen.
Niet alleen door de behandelingen maar ook door de gesprekken met de mens en behandelaar die Peter is. Noem het  dynamisch, oprecht,  het feit dat er in hem een goede counselor en coach schuilt  met een geweldige levenshouding, noem het “Chi” mij maakt het niet uit… voor mij werkt het.

Ineke van de VenFeniks

Hoestprikkel, maart 2016

al 14 jaar last van hoesten en ineens zat ik bij Peter aan de keuken tafel. We hebben meteen een afspraak gemaakt voor de regenesis healing, helen met je handen.

De eerste 2 behandelingen stond ik behoorlijk te shaken. Hij houdt verschillende punten een tijd vast, voor mij was dit bij mijn hoofd, wervelkolom, hals. Staande, zittend en tot slot liggend. Ondertussen kan er van alles besproken worden maar er zijn zeker ook stiltes.  Door je alleen al even terug te trekken geeft het al rust. Geen hectiek om je heen. Alsof je letterlijk van alles even afstand neemt waardoor je ook beter achter over kan leunen en op een manier naar je leven kan kijken zoals ik dat ook doe als ik op vakantie ben.

Een week na de eerste behandeling stopte het hoesten!

De derde behandeling heeft Peter een stuk voor gelezen over de psychische kant van het hoesten. Tjonge…confronterend maar wat een herkenning. Daar moet ik mee aan de slag. Peter heeft heel wat ervaring, tips en adviezen over hoe je dit aan zou kunnen te pakken. Tijdens deze behandeling stond ik veel rustiger.

Nu een maand verder en nog altijd hoest vrij. Nu eerst maar eens aan de slag met de gedachten achter het hoesten! Mocht het hoesten terug komen misschien nog eens bij Peter langs…

 

Feniks

 

Schouderproblemen/gebruik vitamine D3 druppels en Regenesis Magnesiumolie

Interview met cliënt na afloop van in totaal 3 behandelingen:

1 hoe is het met je schouder… je hebt eerder aangegeven dat je na behandeling (vrijwel) probleemloos kunt sporten… is dat na de laatste behandeling nog steeds zo ?

Reactie:  De schouder/(rechter)arm is nog steeds wel een plek die ik voel, om het zo maar te zeggen, maar het is veel beter dan voor jouw behandeling. Ik kan nu (nog steeds) vrij en pijnloos slaan met mijn rechterarm tijdens het sporten. Ik ben zelfs weer aan het trainen om bovenhands mijn arm te kunnen gebruiken. Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit nog zou doen. En … ik kan bijvoorbeeld ook weer zware boodschappentassen dragen.

2 Kun je iets vertellen van jouw ervaring tijdens de behandelingen ?

Reactie: Naast de behandeling en aandacht van jou, vond ik het ook fijn om even bewust tijd voor mezelf te nemen. Daar komt het veel te weinig van. Dus ook een soort mindfullnessmoment. Ik voelde me tijdens de behandelingen dan ook zeer ontspannen en prettig. Ik vond het wel lastig om zo lang te staan. Ik heb me laten meevoeren in de behandeling, ben niet draaierig of misselijk geweest, heb het soms wel even koud (voeten) en warm (nek, oren, schouder) gehad.

3 hoe is het met je energieniveau…je gaf bij de eerste behandeling een cijfer 7 aan… hoe is dat nu… je reageerde vlak na de behandeling erg enthousiast… ik ben erg benieuw hoe het er nu mee is zeker nu je geruime tijd onze Vitamine D3 druppels en Regenesis magnesiumolie gebruikt.

Reactie: Mijn energieniveau is goed, beter denk ik. De D3 en magnesium bevalt goed. Ik heb er ook al echt mijn routine in gevonden, wat bij mij nogal eens een lastig punt is. Dan begin ik ermee en na een paar weken zakt het weer af en dan neem ik het niet meer. Ik vind de druppels fijn en ik gebruik de magnesium als lichaamsolie als ik mijn bed uitstap. Ik ga hier dan ook zeker mee door. Goed advies hierover van je gehad en ik voelde me ook helemaal niet verplicht om iets van je af te nemen wat ik soms bij anderen wel eens heb.

4 hoe is het met je bloeddruk… Dat was niet echt een aandachtspunt tijdens de behandeling maar ik ben erg benieuwd of met name Magnesium ( ruim 90% van de hoge bloeddrukcliënten en ander ongemakken van het hart heeft een magnesiumtekort!) Heb jij het tussentijds gemeten ?? of iets gevoeld ??

Reactie: Ik slik (hoge) bloeddruk medicijnen  om mijn bloeddruk laag te houden, met name de onderdruk. Ik heb de bloeddruk onlangs nog gemeten en die was goed. Ik kan door de medicijnen niet meten of de magnesium ook iets met de bloeddruk doet. Ik ben nu aan het overwegen of ik (tijdelijk) met mijn medicijn zal stoppen om te kunnen meten wat dit met mijn bloeddruik doet. Het liefst natuurlijk zo min mogelijk medicijnen. Dat zou mooi zijn. Ik moet dan wel weer zeer regelmatig mijn bloeddruk meten, wat ik nu niet doe.

5 Balans/algemeen welzijn/welbevinden: Je gaf aan je vlak na de behandelingen lekker in je vel te voelen… heb je dit gevoel vast kunnen houden ?

Reactie: Vlak na de behandelingen voel ik een boost aan energie. Ik merk bij mij dat gepieker de meeste energie wegneemt en me soms onrustig maakt, dus ik loop helaas niet altijd rond met een algeheel gevoel van welbevinden 😉

Ik ben soms eerlijk gezegd nog wel een beetje verbaasd dat jouw behandeling echt effect heeft. Ik heb Mensendieck gehad, fysiotherapie, osteopathie, manuele therapie, oefeningen in de sportschool etc. en dat heeft mijn schouderprobleem allemaal niet verder geholpen en dan kom jij met …??? Bedankt Peter!

 

Feniks