Over mij

gallerij website

Peter Slagter, 54 jaar, Orthomoleculair therapeut, counsellor/coach en natuurgeneeskundig Regenesis healing therapeut. Ik stel me graag aan u voor

Feniks

Een rijk en turbulent leven tot heden. Heel veel plezier gehad, gelukzalige momenten beleefd maar ook mijn portie teleurstellingen gekregen. In de liefde, tijdens mijn carrière, met vrienden, en op een gegeven moment, zo rond mijn 50e jaar knapte ongeveer alles tegelijkertijd. Het universum zei “Hoho”….. Ik raakte mijn baan kwijt, zat in een stevige burn-out, mijn vriendin ging ervandoor, zag mijn zoontje niet meer en had vrijwel geen vrienden meer. Dat is lekker… ben je bijna 50 jaar, haal je tussentijds het netje op… en dan blijkt dat er niet zo bijster veel inzit, althans zo leek dat op dat moment. Welkom in de realiteit!

Feniks

Ik zeg nu weleens er is een Peter van voor de 50 jaar en een Peter van daarna…Tot mijn 50e was ik veel bezig met status, aardig gevonden willen worden, meetellen en ertoe doen… Uiterlijk vertoon, succesvol zijn was mijn (onbewuste) drijfveer. Totdat mijn leven in zeer korte tijd een wat andere wending kreeg. Een periode van zelfreflectie en heroriëntatie volgde. Ik was altijd al erg geïnteresseerd naar iemands drijfveren. Waarom doet, denkt, praat en functioneert een mens zoals hij dat doet…  Tijd dus voor gedwongen bezinning… Ik heb heel veel gelezen, heb inspirende opleidingen gevolgd en boeken met nieuwe inzichten en inspiratie kruisten mijn pad. Ik ben anders tegen mensen, dingen, gebeurtenissen maar ook naar mezelf gaan te kijken, De realiteit omarmen en de stilte opzoeken… In contact komen met je essentie. Waarom ben ik in vredesnaam op deze aarde… zoiets, er moet toch meer zijn dan aan de oppervlakte leven. Men zegt wel eens: Stilte is een stukje hemel dat afdaalt naar de aarde… Deepak Chopra schrijft over het fenomeen stilte: “Waar je ook gaat neem overal je eigen stilte met je mee”

Feniks

Ik kocht het boek Vier vragen die je leven veranderen (The Work) van Byron Katie. Een enorme eyeopener….Een hele simpele techniek die je op vrijwel iedere gedachte kunt toepassen. Vaak loop je vast in een vicieuze cirkel van je eigen gedachten die, als je dat onderzoekt, wel eens niet waar kunnen zijn. Ik heb Byron Katie life gezien in de Westerkerk in Amsterdam en heel veel op youtube.…erg indrukwekkend en verhelderend. (ook confronterend) De verhelderende boeken (zie ook literatuur) en inspirende YouTube filmpjes van Eckhart Tolle volgde. De inzichten van Louise Hay, (Je kunt je leven helen en nog veel meer..) kwamen opnieuw voorbij. Ik maakte kennis met non-dualiteit (Advaita) en volgde vele inspirerende mensen over dat onderwerp op www.nondualiteit.nu Meer en meer kwam ik tot het inzicht dat we allemaal met elkaar verbonden zijn in dit goddelijke universum. Dat er veel meer is tussen hemel en aarde en dat afgescheiden denken een bron is van veel (persoonlijk) leed en verdriet. Aanvallen, oordelen en bekritiseren van anderen maar ook van onszelf, ik noem het wel eens het gif van de maatschappij. Aansluitend op dat idee ben ik A Course in Miracles gaan lezen. Een enorm lijvig boek wat een belangrijke inspiratiebron bleek te zijn geweest voor genoemde auteurs. Wat ik daar in een notendop van heb geleerd is dat ik me probeer te verbinden met de denkgeest van het Goddelijke, het scheppende, het Universum ofwel de allesomvattende Bron en probeer een leven te leiden dat kijkt naar de wereld  als door de ogen van Christus. Vergevingsgezind, met compassie, niet oordelend en bekritiserend… Is mijn gedachte scheppend of creëert het juist verwijdering?

Feniks

Ik ben in 2013 de opleiding Academisch Counselling & Coaching gaan volgen. Vanuit een drijfveer om een steuntje in de rug te kunnen geven aan mensen die, net als ik, waren vastgelopen. Terugzetten in hun eigen kracht. Hoe mooi is dat! Daarnaast werd ik mezelf steeds meer en meer bewust dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat een ziekte of ongemak vrijwel altijd ontstaat vanuit een belaste geest, vaak aangemoedigd door sociale en culturele druk. (gewenst gedrag)

Via een artikel op internet maakte ik kennis met de Regenesis Healing opleiding en mogelijkheden van de Quantum Academy. Inmiddels ben ik gediplomeerd Master Practitioner en Natuurgeneeskundig Regenesis Healing Therapeut. Een hele mond vol….Een hele fijne opleiding, voor mij echt een openbaring. Ik heb tijdens de opleiding en tijdens mijn eigen behandelingen van cliënten gezien dat er onwaarschijnlijk veel mogelijkheden zijn met energetische healing in algemene zin en met de techniek van Regenesis Healing in het bijzonder. Lichaam en geest energetisch in balans brengen en het immuunsysteem voorzien van nieuwe zelfhelende energie en het zelfherstellend vermogen heractiveren. Wat een voorrecht om dit te mogen doen…en wat is er veel mogelijk !.

Ik werk in mijn praktijk veel met ondersteuning van magnesium en vitamine d3, onontbeerlijk voor een goede basisgezondheid. Kijk even in mijn informatieve webshop voor veel informatie over deze produkten aangevuld met MSM organisch zwavel, Epsomzout (bitterzout) natriumbicarbonaat en meer…

Kijk gerust rond op www.magnesium-olie.nl en als er vragen zijn mag je altijd bellen:
06-46595669

 

 

Feniks

Afbeelding Dame